Deras pork buns har blivit så populära att de inte har vågat ta bort dem från menyn. Nu står det klart att Alexander Bäckman och Claes Grännsjö som driver restaurang Nook öppnar en streetfood-filial den 5 december.
Filialen kommer att ingå som en del i Teatern, Skanstulls nya matsatsning i Ringens centrum. Nook Market kommer att servera asiatisk streetfood där vi bland annat kommer att kunna ta del av deras pork buns med sidfläsk, picklad gurka, hoisinsås, chili och salladslök.
Bunsen serveras i dagsläget även på restaurangen. De är riktigt goda och köttet så mört att det smälter sönder i munnen. Detta resultat har man fått genom att sidfläsket tillagats på låg temperatur i ugn över natten, sedan har det pressats och till sist stekts på vid beställning. På så sätt får köttet även en krispig yta.
Det bästa är kanske att man kommer att få nästan dubbelt så mycket för pengarna. På restaurangen kostar en pork bun 65 kronor idag. På Nook Market kommer man att kunna köpa två stycken buns för strax under hundringen.
Nook Market kommer även att servera vin och öl. Man har bland annat tagit fram ett eget öl via Beer Studio i Umeå. Detta öl kommer att serveras på fat.
Råvarorna som maten tillagas på kommer att vara samma som används i restaurangen. Man gör allt själv, utom själva brödet till Bánh Mì.
Den som inte har tålamod att göra egen kimchi i två veckor hemma kommer inte att behöva misströsta. På Nook Market kommer man ha möjlighet att köpa hem deras egen kimchi på burk och ogräddade buns.
Teatern är Skanstulls nya matsatsning i Ringen centrum. Totalt kommer Teatern omfatta nio kök med olika matinriktningar samt ett patisserie. Här kommer flera av Sveriges främsta kockar att samlas. De som hittills är klara är bland annat:
*Magnus Nilsson (driver idag Fäviken),
*Adam Dahlberg & Albin Wessman (driver idag Adam & Albin),
*Linus Ahlstedt & Mikael Gröndal (driver idag Snack Bar),
*Alexander Bäckman & Claes Grännsjö (driver idag Nook),
*Daniel Roos (hyllad konditor),
*Maximillian Lundin (öppnar The Plant som blir Sveriges första ekologiska och veganska snabbmatsrestaurang).
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!