Byracka Vin

17 feb 2016

Byracka Vin

Byracka Vin får man om man slår ihop en Bastard och en Fool. Restaurang Bastard i Malmö, en av landets bästa och coolaste restauranger och internationella, malmöbaserade matmagasinet Fool Magazine öppnar vinimport.

Idag pratade jag med Nina Christensson på Bastard som berättar nyheten att Fool Magazine och Bastard öppnar vinimport tillsammans - Byracka Vin.

Det är så nytt att hemsidan finns men utan innehåll. Konton på instagram och twitter är också skapade men har än så länge bara följare.

Det här är jättespännande, Nina! Kommer ni att ha någon speciell inriktning på vinerna?

- Ja, absolut. Viner vi själva vill dricka.


Restaurang Bastard i Malmö med kocken Andreas Dahlberg i spetsen är mitt favoritställe nummer ett. Det är coolt på riktigt och de har under sina drygt fem år gått sin egen väg. De är personliga, starka och tydliga i stil, mat och dryck. Andreas kallar maten för europeisk husmanskost. De gör allt från grunden, bakar paté, stoppar korvar, kokar rillettte och bakar bröd. På den vackra innergården bakas det pizza i vedeldad ugn.


Deras unika samarbeten med utvalda, lokala leverantörer ger gästerna möjlighet att smaka och äta bara det bästa. Sommelier Gustaf Nord (se bild ovan) serverar gärna naturviner i glasen. Även deras cocktails är på topp och det är alltid trångt i baren. Krogen har många utmärkelser.


I Malmö finns också det internationella, oberoende matmagasinet Fool Magazine. Deras genialiska byline är food, insanity, brilliance & love. Fool Magazine är utsedd till Best Food Magazine in the World av Gourmand Awards. Bakom denna succé finns skaparna art director Lotta Jörgensen och hennes man, fotograf Per Anders Jörgensen. Magasinet utkommer två gånger om året och det senaste numret är sex i ordningen.

På översta bilden ser ni en bit av den berömda bilden av kocken Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, på omslaget av issue #1 2012.

Ja, slå ihop två riktigt coola gäng, Bastard och Fool Magazine, och det kan bara bli übercoolt!

Foto: pressbilder från Bastard och Fool Magazine

Recept

Filtrera