Strandhuset i Sibbarp i kanten av Malmö

03 sep 2015

Strandhuset i Sibbarp i kanten av Malmö

Sensommaren lider mot sitt slut och det är dags att ta säsongsfarväl av sommarens favoritmatställen och uteserveringar. Strandhuset i Sibbarp är ett av dem, en liten pärla i utkanten av Malmö.

Bakom Strandhusets succé finns delägarna Pim Sahlgren (bild ovan), kock och Nina Christensson, känd malmökrögare som även driver de populära restaurangerna Bastard på Gamla Väster och Smak i Malmö Konsthall.

Strandhuset håller på att plocka ihop för säsongen. De öppnar till Valborg varje säsong och håller sedan öppet till och med augusti. Under dessa sommarmånader förvandlas den gamla strandkiosken till en kväll efter kväll fullsatt restaurang. Stammisar och sommargäster blandas med turister både till lunch och till middagen på kvällen.

Trots att restaurangen ligger i en enkel träbyggnad är den väldigt vackert och trivsamt inredd - somrigt vitt där hellre naturen och utsikten får uppmärksamheten. Pim vinkar från köket när man kommer och Nina finns ofta på plats på kvällen, ute bland gästerna, växlar några ord och får oss att känna oss mycket välkomna.

Restaurangen har en minigolfbana (kostar inget extra) dit man tar med sig glaset och sträcker på benen efter maten. Det finns sittmöbler och leksaker till barnen och gott om plats att springa runt. Precis så som en fin sommarkväll med hela familjen ska vara.

Som pricken över det hela bjuds det på underbar solnedgång över Öresund med vackra bron till Köpenhamn i bakgrunden. Med den bakgrunden kan jag även varmt rekommendera en romantisk middag. Vi är alltid lite mer förälskade när vi går därifrån än när vi kom (alltså om det är fint väder och inte blåser (malmöbor fattar :))

Meny är blandad så det finns något gott för alla. Vi hittar Pims underbara sommarklassiker som vi äter om och om igen - t ex blåmusslorna, löjrom på toast eller smörgåsen med räkröra. Resten av menyn byts varje vecka men det finns alltid både kött, fisk och vegetariskt. Maten är fantatiskt god.

Varje gång jag skriver om något favoritställe slår det mig vilka otroligt fina oaser dessa duktiga och hårt arbetande krögare skapar åt oss. Vi sätter oss i vackra rum, bara njuter och mumsar i oss en bit av deras själ och hjärta som de så generöst delar med sig av.

Prisnivå, se bild ovan.

Recept

Filtrera