Morberg firar jul

Relaterade taggar

20 dec 2015

Morberg firar jul

Vi har passat på att ställa ett par snabba frågor om julen till en av våra favoritkockar– Per Morberg. Han passar även på att bjuda på sitt bästa recept på äggtoddy.

Hur kommer du in i julstämning, finns det någon jultradition du inte kan vara utan?  
– Jag är inte så förtjust i julen men ställer snällt upp. Jag kan inte vara utan en skinkmacka med senap och en kall öl eller julmust dagen efter då alla gått hem. Men det var kanske inte svar på din fråga.

Vad är ett måste på Julbordet?
– Skinkan och sillen.

Finns det något som enligt dig inte behöver finnas på julbordet?
– En massa mat som inte hör till den svenska traditionen. Min fru äter surkål vilket jag inte gillar. Men jag kan ju inte bestämma allt.

Vi närmar oss nyår, vad är det bästa med med året som varit?
– Det bästa är att jag börjar bli frisk från min otäcka mygga. En mygga som smittade mig med chicken-guniya. Bara namnet är otäckt.

Vad ser du fram emot med det kommande året? Har du något nyårslöfte?
– Att få vara frisk , spela in filmer och tjäna pengar. Mitt löfte är att bli vältränad och skippa alkoholen. Samma jämt som inte håller… Så önskar jag som alla andra kloka människor på jorden att vi ska sluta förorena den och hålla sams så länge vi få den äran att vara på den.

Har du något annat tips inför julhelgen som du vill dela med dig av till oss?
– Köp min julbok så får ni alla tips på bästa julmaten enligt mig, och köp också min glögg och njut!

Per bjuder även på sitt recept på äggtoddy – perfekt till lussekatter och adventsmys.


Foto: Martin Löf

Recept

Filtrera