Under älgjakten har du kanske har kommit över lite älgfärs. En älgfärssås som puttrar i många timmar blir fantastiskt gott.
Jag gjorde min sås i en slowcooker men det går lika bra att koka den på spisen i en gryta med lock.
Ett... Läs mer
Bryn färsen, samt lök och purjolök.
Blanda ner allt förutom grädden i en slowcooker eller gryta med lock. Har du en slowcooker kör du på low i 6 timmar, annars låter du det småputtra i grytan några timmar.
När 1 timme återstår har du i grädden.
Har såsen mycket vätska när den är klar så kokar du ner den till önskad konsistens utan lock om du kör i gryta. Har du slowcooker så får du hälla över i en gryta och koka ner om du inte har en sådan slowcooker jag har med kokfunktion.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med spagetti och riven parmesan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!