Köttfärssås med parmesankräm

Ingredienser

Min enkla variant på en klassiker!

Servera denna rätt med nykokt spagetti.

35 min Kött 4 port.

Gör så här

1
Hacka löken, stek i smör och lägg sedan i kalvfärsen. Börja krydda köttet redan här då många kryddor släpper mer smak när man bryner dem. Hacka, rör och krydda!
2
Häll på vinet och låt det koka in, sänk värmen. I med ketchup, sambal oelek, finhackad vitlök och de krossade tomaterna, rör om och låt det puttra i cirka 20 min.
3
Häll på grädden och låt det koka ihop tills du får en krämig och mustig sås.
4
Avsluta med att smaka av och krydda mer med kryddorna för att få en bra balans.
5
Krämen: Riv parmesan och blanda med crème fraîche, olivolja och svartpeppar.
6
Servera genast med nykokt spagetti och en klick parmesankräm!

Bilder

Recept

Filtrera