Pasta Carbonara

Ingredienser

Pasta Carbonara - En klassiker i det italienska köket!

Pasta Carbonara är väldigt enkelt att laga och väldigt gott. Pasta alla carbonara betyder faktiskt... Läs mer

35 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull, smaka av med salt och lägg i pastan när vattnet har börjat koka.

2

Skär upp sidfläsket i strimlor, stek fläsket gyllenbrunt i en stekpanna.

3

Vispa upp äggen med vispgrädde, riven parmesanost och lite salt och peppar.

4

Sila av pastan när den är färdigkokt, häll sedan ned pastan i stekpannan tillsammans med fläsket. Tillsätt därefter äggblandningen och rör om i cirka 1 minut.

5

Servera Carbonaran i fyra djupa pastatallrikar och avsluta med lite nymald svartpeppar och färskt riven parmesanost.

Bilder

Recept

Filtrera