Pappa Hanves rosépeppar- och cognacsgravade lax

Ingredienser

En helt fantastisk gravad lax som alla vill ha receptet på!

Den här laxen har min pappa gjort så länge jag kan minnas. Han säger alltid - "Gör den med en... Läs mer

60 min Fisk 10 port.

Gör så här

1

Bena ur laxsidorna.

2

Pensla sidorna med cognac.

3

Krossa rosépepparn i mortel.

4

Blanda rosépeppar, det grova saltet och socker och gnid in laxen ordentligt med blandningen.

5

Grovhacka dillen och lägg på ena laxsidan. Lägg den andra laxsidan ovanpå.

6

Lägg laxen i en form och plasta över den och ställ in i kylen i ett dygn. Vänd laxen och låt stå ytterligare ett dygn.

7

Frys laxen i minst 2 dygn för att vara säker på att alla bakterier försvinner.

8

Skiva gärna laxen när den fortfarande är lite fryst, så är det lättare att få tunna fina skivor.

Bilder

Recept

Filtrera