Kycklingpasta och äpple- och paprikasås

Ingredienser

En god och mustig kycklingrätt. Njut den gärna med ett glas god äppelcider till.

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Börja med såsen. Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör någon minut. Häll på 3 dl matlagningsgrädde och lägg i den halva buljongtärningen, rör om och låt sjuda. Se till att buljongtärningen löser upp sig. Tillsätt 2 msk kalvfond, 1 tsk soya samt 2 msk chili- och paprika-crème fraîche. Låt puttra ihop på svag värme 5-7 min. Pressa även i en vitlöksklyfta och låt det fortsätta puttra.

2

Skala och skär upp ett äpple i småbitar och häll i såsen. Tillsätt ytterligare 2 dl matlagningsgrädde, 2 msk crème fraîche samt 2 msk kalvfond. Skär upp paprikan i småbitar och häll ner den i såsen. Salta, peppra och smaka av. Finhacka basilikan och rör ner den. Låt såsen stå på lägsta värme under tiden du förbereder kycklingen samt kokar pastan.

3

Jag delade kycklingfiléerna mitt itu och stekte dem i smör ett par minuter på varje sida. Saltade och pepprade dem. La dem sedan i en ugnsfast form och satte in i ugnen som värmts upp till 190-200 grader i ca 15 min. När du tar ut kycklingen så dela en så att du ser att den är genomstekt. Koka pasta till 4-5 port. enl anvisning. Servera sedan kycklingfiléer med sås, pasta och lite sallad till. Smaklig spis!

Bilder

Recept

Filtrera