Dadelchokladkola med apelsin

Ingredienser

En traditionell kola i ny tappning där dadlarna får chansen att stå i rampljuset. 

För de allra flesta så förknippas julen med en rad olika ätbara saker och däribland julgodis.... Läs mer

20 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Mixa de urkärnade dadlarna till en slät kräm. Tillsätt kakao, apelsinsaft, vaniljpulver och havssalt och mixa tills allt kombinerats väl. 

2

Mixa snabbt ner kokosoljan. Bred sedan ut smeten i en bakplåtspapperklädd form (ca 20x30 cm), täck med lock eller plastfolie och ställ in i frysen i 1-2 timmar. 

3

Kandera under tiden de rivna apelsinskalen. Smält sockret i en katrull på låg-medelvärme. När sockret blivit gyllenbrunt så rör du ner apelsinskalen. Ta direkt av från värmen och lägg över apelsinskalen på ett bakplåtspapper. Försök spearera dem så gott det går utan att bräna dig på det varma sockret. Låt stelna.

4

Ta ut kolan ur frysen och skär den i bitar med en vass kniv. 

5

Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan kolorna i chokladen samt garnera med lite kanderade apelsinskal, låt stelna. Förvara godisarna i frysen.

Bilder

Recept

Filtrera