Det här är vad jag kallar en riktigt svenne kycklingcurrygryta. Skolmat à la 90-talet med en stor twist och det är gott till skillnad från när man gick i skolan.
Pulled chicken variant med stekt curry, zucchini och massa purjolök.
Börja med att koka kycklingen tills att du kan dra sönder den med hjälp av en gaffel. Tänk pulled pork/pulled chicken. Det ska vara trådigt och brukar ta ca 30 minuter.
Koka samtidigt upp riset enligt paketets anvisning.
I en varm panna med smör häller du i currypulver och värmer på det i ca 1-2 minuter så att det släpper massa god smak och arom. Tillsätt sedan purjolök (spara lite till topping) och stek den mjuk. Ha i zucchinin och rör om i pannan så att zucchinin blandas väl med curryn och purjolöken. Salta och peppra efter smak. Låt stå i ca 5 minuter på medelhög värme.
Nu ska du ha i den trådiga kyckligen i pannan med curryblandningen. Häll sedan i grädden och currypastan och rör om väl. Låt grädden reduceras till önskad konsistens. Smaka av och ha eventuellt i mer currypasta för starkare currysmak. Servera tillsammans med ris och toppa med skivad purjolök och grovmalen svartpeppar. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!