Krämig kycklingcurrygryta

Ingredienser

Det här är vad jag kallar en riktigt svenne kycklingcurrygryta. Skolmat à la 90-talet med en stor twist och det är gott till skillnad från när man gick i skolan.

Pulled chicken variant med stekt curry, zucchini och massa purjolök. 

Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Börja med att koka kycklingen tills att du kan dra sönder den med hjälp av en gaffel. Tänk pulled pork/pulled chicken. Det ska vara trådigt och brukar ta ca 30 minuter. 

Koka samtidigt upp riset enligt paketets anvisning. 

2

I en varm panna med smör häller du i currypulver och värmer på det i ca 1-2 minuter så att det släpper massa god smak och arom. Tillsätt sedan purjolök (spara lite till topping) och stek den mjuk. Ha i zucchinin och rör om i pannan så att zucchinin blandas väl med curryn och purjolöken. Salta och peppra efter smak. Låt stå i ca 5 minuter på medelhög värme. 

3

Nu ska du ha i den trådiga kyckligen i pannan med curryblandningen. Häll sedan i grädden och currypastan och rör om väl. Låt grädden reduceras till önskad konsistens. Smaka av och ha eventuellt i mer currypasta för starkare currysmak. Servera tillsammans med ris och toppa med skivad purjolök och grovmalen svartpeppar. Smaklig måltid! 

Bilder

Recept

Filtrera