Kyckling Gochujang

Ingredienser

För er som gillar thailändsk röd curry gryta "Gaeng Ped" kan denna rätt bli en ny favorit. 

Detta recept är dock inte med röd curry, utan med koreansk chilipasta som heter Gochujang. Smaken... Läs mer

60 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

I en djup kastrull på medelhög värme fräser du vitlöken och ingefäran i ca 2 minuter, det ska helst inte ta någon färg. Tillsätt sedan kycklingen och låt steka några minuter, ca 4 minuter. Gå i med hälften av den skivade purjolöken och all paprika.  Låt tillagas yttligare 2 minuter.  Krydda med salt och peppar. 

Spara hälften av purjolöken för att ge lite extra färg och krisp precis innan servering. 

2

Börja koka ris enligt paketets anvisningar och mått beroende på hur många som ska äta. 

3

Tillsätt gochujang i grytan och kokosgrädde och rör om väl för att fördela chilipastan. Nu kan du tillsätta bambuskotten. Låt sjuda ca 15 minuter eller tills att ni når önskad konsistens. Vill man ha en tjockare sås så låter man det sjuda längre eller tvärtom om man vill ha en såsig sås. 

När du nått önskad konsistens på grytan/såsen så tillsätter du resterande purjolök, spara dock lite till garnering. Smaka av och tillsätt eventuellt mer gochujang, salt eller peppar. 

Servera sedan i en djup tallrik tillsammans med ris. Toppa med purjolök och svarta sesamfrön. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera