Linguine aglio e olio con scampi

Ingredienser

Linguine med vitlök, chili, olivolja, persilja, räkor och massa kärlek. 

Inspirationen till denna rätt har jag hämtat från filmen Chef, en otroligt härlig feelgood-film... Läs mer

30 min Pasta 2-3

Gör så här

1

Koka upp en stor kastrull med vatten och massa salt. Det ska nästan smaka som en kallsup av havsvatten. 

2

Sautera vitlöken och chili i olivolja på medelhög värme i ca 3 minuter. Släng i räkorna tillsammans med tomaterna och hälften av persiljan. 

3

Koka pastan al dente. Lyft över den till stekpannan.

4

Häll i resten av persiljan och rör om väl. Eftersom pastavattnet är översaltat behövs det förhoppningsvis inte mer salt, men smaka av och avgör själv.

5

Tillsätt massa grovmalen svartpeppar och servera med ett glas vitt. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera