Pasta med skinka och färskost

Ingredienser

Så smidigt och gott med pasta. Såsen blir klar medan pastan kokar och man kan ju aldrig tröttna. Den här såsen med skinka och färskost är supersnabb och helt ljuvlig! 

15 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2

Medan pastan kokar, häll nästan all mjölk (spara 1/2 dl) och grädde i en kastrull på medelvärme. Låt det sjuda och vispa ihop mjölet med resten av mjölken till en slät smet.

3

Tillsätt buljongpulvret och dra några ordentliga tag med svartpepparkvarnen. Tillsätt färskosten och låt den smälta i kastrullen.

4

Häll i redningen lite i taget och vispa under tiden, du ska få en krämig konsistens. Häll i skinkan och låt det puttra samman nån minut.

5

Lägg upp pasta i en skål, häll över såsen och krydda med lite mer svartpeppar.

Bilder

Recept

Filtrera