Fläskgryta med svamp, lök och curry

Ingredienser

Krämig och smakrik är den här grytan med en härlig smak av curry!

Köp svensk skinkstek/bog/karré och skär grytbitar av det. Om du inte har en "favoritcurry" så... Läs mer

120 min Kött 8 port.

Gör så här

1

Bryn köttet i olja, salta och peppra och lägg det i en gryta, täck med vatten, smula i buljongtärningarna och låt puttra under lock tills köttet är mört.

2

Skala och strimla lökarna, dela svampen i kvartar om de är stora.

3

Stek svampen i smör tills den fått färg och låt sedan lök, vitlök och curry snabbt fräsa med.

4

Tillsätt svampfräset och creme fraiche i grytan och låt allt puttra ihop några minuter, tillsätt vatten om du vill ha mera sås och red av med maizena utrört i vatten.

5

Smaka av med mera kryddor, hackade örter och servera med ris, pasta eller potatis!

Bilder

Recept

Filtrera