Havreflarn med julig smörkräm

Ingredienser

Om man bakar riktigt smarriga kakor behöver man inte göra sju sorter, det kan räcka med en!

Jag har apat efter en kaka som jag brukar äta på Lilla K:s trädgårdskök i Bollnäs och jag kom... Läs mer

70 min Baka 28 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2

Koka upp smör, socker, sirap, grädde och vaniljsocker i en kastrull och låt det småkoka i 2-3 minuter.

3

Rör sedan ner havregryn och vetemjöl.
Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

4

Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen.
Smaka av om du vill ha mera kardemumma och mandarinsaft.

5

Dela kakan i bitar medan den är varm, ca 4x5 cm rutor och låt dem kallna. Bred eller spritsa krämen mellan 2 kakor.

6

Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
Doppa kakorna i chokladen och låt dem kallna på plåten.

Bilder

Recept

Filtrera