En härligt krämig gratäng med köttfärs istället för ansjovis!
Såklart kan du använda fler rotsaker än potatis t ex morot och palsternacka, favoritkryddor och... Läs mer
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva lök och vitlök. Stek köttfärsen i olja och låt sedan lök, vitlök, spiskummin och paprika fräsa med, salta och peppra. Till sist får tomatpurén svänga med i pannan.
Skala potatisen och skiva den i stavar för hand eller maskin, skivor funkar också.
Varva potatis och köttfärsröran i en ugnsform, salta och peppra lätt på potatisen och avsluta med ett lager potatis.
Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll det i formen, strö riven ost på toppen. Gratinera tills potatisen är mjuk och gratängen fått färg ca 45 minuter. Servera med sallad och ett gott bröd!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!