Köttfärsfrestelse

Ingredienser

En härligt krämig gratäng med köttfärs istället för ansjovis!

Såklart kan du använda fler rotsaker än potatis t ex morot och palsternacka, favoritkryddor och... Läs mer

80 min Kött 4-6

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva lök och vitlök. Stek köttfärsen i olja och låt sedan lök, vitlök, spiskummin och paprika fräsa med, salta och peppra. Till sist får tomatpurén svänga med i pannan.

2

Skala potatisen och skiva den i stavar för hand eller maskin, skivor funkar också.

3

Varva potatis och köttfärsröran i en ugnsform, salta och peppra lätt på potatisen och avsluta med ett lager potatis.

4

Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll det i formen, strö riven ost på toppen. Gratinera tills potatisen är mjuk och gratängen fått färg ca 45 minuter. Servera med sallad och ett gott bröd!

Bilder

Recept

Filtrera