Lottas tacopaj i långpanna

Ingredienser

Matig tacopaj i långpanna som räcker till många.

Pajen räcker till 8- 12 personer beroende på hur hungrig man är och om man äter den till middag... Läs mer

50 min Generell 8 port.

Gör så här

1

Slå på ugnen på 225 grader.
Knåda ihop mjöl, smör, salt och vatten till en deg. Tryck ut degen i en långpanna och nagga pajskalet med en gaffel och ställ svalt.

2

Bryn köttfärsen i en klick smör i en stekpanna. Tillsätt den pressade vitlöken och tacokryddan samt vattnet låt puttra ihop någon minut. Dra stekpannan från värmen och tillsätt den hackade paprikan.

3

Tag fram pajskalet ur kylen och förgrädda i ugnen i 10-12 min. Häll sedan över den stekta tacofärsen i pajskalet.

4

Rör ihop creme fraiche med chillisås och soja. Bre sedan på blandningen på färsen och lägg på de skivade tomaterna. Strö på den rivna osten och de krossade chipsen.
Grädda i ca 15 min till osten fått fin färg.

5

Servera med en god sallad och gräddfil.

Bilder

Recept

Filtrera