Västerbottensostkorgar med skaldjursröra och kalixlöjrom

Ingredienser

Lyxig förrätt med kalixlöjrom och skaldjur i västerbottensostkorgar.

60 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Börja med att göra ostkorgarna. Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon. På svag värme smälter man osten tills den går ihop. Testa i kanten med en stekspade. Du känner när den går att lyfta. Lägg osten över ett upp och nervänt glas och låt svalna.

2

Gör sedan skaldjursröran. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. Tillsätt den hackade purjolöken och dillen.

3

Hacka räkor och kräftstjärtarna grovt och tillsätt dessa i röran. Spara några av räkorna till garneringen. Rör om och tillsätt 1 matsked av löjrommen, resten används till garnering. Smaka av med salt peppar och pressad citron.

4

Fyll ostkorgarna med röran just innan de skall serveras och garnera med räkor och kalixrom samt en liten kvist dill.

5

Tips! Ostkorgarna går bra att förbereda dagen innan så fyller man dem bara dagen efter.

Bilder

Recept

Filtrera