Spagetti al pomodoro

Ingredienser

En spagetti som jag serverar med en underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är den lilla gnuttan socker!

Gör sommarvarianten med färska tomater och vintervarianten med tomat på burk.

45 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Finhacka vitlöken (och grovhacka tomaterna om du använder färska tomater).

2

Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.

3

Tillsätt sockret eller honungen och rör om. Blanda ner tomaterna och bladen från oreganon.

4

Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

5

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av och lägg upp i en skål.

6

Häll över tomatsåsen och rör om.

7

Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad. Servera med salladen.

Bilder

Recept

Filtrera