Bryssel- och grönkålssallad med rostad mandel

Ingredienser

Fräsch, mättande, nyttig och robust bassallad som passar till allt - fisk, kött, korv, grillat, rökt. Bästa lunchsallad, ta-med-sallad och till picknick, den håller formen länge.

Det är viktigt att kålen strimlas så tunt och fint du kan. Salladen blir annars omöjlig att tugga... Läs mer

30 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Bada och ansa grönsakerna.

2

Repa bladen från stjälkarna på grönkålen. Rulla ihop bladen till cigarrer och finstrimla dem.

3

Halvera brysselkålen. De ligger nu stadigt medan du strimlar (se alltid till att ha en plan sida mot skärbrädan med allt som är runt för att undvika skador).

4

Vispa ihop senap, citronsaft, citronskal och sötning till dressingen. Vispa i oljan lite åt gången tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och svartpeppar och justera sötma och syra efter behag.

5

Lägg först grönkålen i en skål. Slå lite dressing över, rör runt och massera in dressingen i kålen.

6

Lägg sedan i brysselkålen, blanda och slå på lite mer dressing. Man ser när det är lagom med dressing för det ser helt enkelt gott ut. Resten kan serveras bredvid och sparas om det blir över. Salladen kan dra en stund i kylen om tid finns.

7

Dela mandeln i 2-3 bitar (hacka inte sönder). Riv osten.

Blanda ner den rostade mandeln och osten vid servering.

8

Tips! Riv skalet med citronen i handen och jobba med rivjärnet (om du nu har den typen) - se bild. Mycket lättare.

Bilder

Recept

Filtrera