Gratinerat potatismos

Ingredienser

Toppenrätt på rester! Det tar bara minuter att fixa och stunden i ugnen är inte heller lång - perfekt vardagsmat. Gratängen passar till allt där potatis och ost smakar bra.

Vi kastar ingen mat! Lite överblivet mos blir en ny rätt som är kaloririk och räcker länge. Hur... Läs mer

30 min Vegetarisk

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175-225 (beroende på hur tjockt lager mos man har – lägre temp till tjockt lager mos (ska hinna bli genomvarmt utan att pankon bränns) och högre temp till tunnare lager (ca 3 cm).

2

Smörj en ugnsform.

3

Ta en näve riven ost och rör ner i moset. Lägg moset i formen och jämna till ytan.

4

Bred på ett lager färskost, ca 0,5 cm – salta och peppra. Strö över riven ost och sedan panko. Gratinera tills gratängen får fin färg.

Bilder

Recept

Filtrera