Italiensk tomat- och grönsakssoppa

Ingredienser

Smakrik grönsakssoppa som passar året runt och smakar Italien och sol. Toppa med knaprigt hack!

Jag lägger ytterligare en soppa till favoritlistan! Jättegod, mättande och lätt att laga. Smakar... Läs mer

90 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i stekpanna på medelvärme i 5 min. Tillsätt tomatpuré och de torkade kryddorna. Låt fräsa några minuter. Ta upp och lägg i en kastrull som sedan soppan kan puttra i.

2

Dela morötter och palsternackor i några bitar så de går ner i en mixer. Mixa dem till småhack. Värm lite ny olja i stekpannan och fräs grönsakerna 7-8 min. Lägg i kastrullen tillsammans med löken. Blanda.

3

Tillsätt tomaterna, vinäger och grönsaksbuljongen i kastrullen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt soppan koka upp och sedan småputtra 30 min-1 tim. Rör då och då.

4

När servering närmar sig ska soppan göras färdig. Slå i mjölk eller grädde och låt sjuda 10 min. Tillsätt parmesan och låt osten smälta. Smaka av igen och korrigera kryddningen.
Vid servering – pigga upp soppan med färsk citronsaft och servera med crunch-topping som du bara hackar ihop.

Bilder

Recept

Filtrera