Kolbulle

Ingredienser

Detta måste du testa i sportlovstider med härliga utomhusaktiviteter! Kolbullen ska helst stekas utomhus över öppen eld i en gjutjärnspanna, det är liksom grejen. Det smakar ljuvligt gott, speciellt utomhus på vintern –frasigt, mjukt, salt och sött!

Kolbulle är en gammal nordisk maträtt som passade bra för hårt kroppsarbete och mycket enkla förhållanden.... Läs mer

30 min Fläsk 2 port.

Gör så här

1

Vispa i mjölet i vattnet i omgångar under kraftig vispning till en slät smet. Tillsätt saltet och vispa. Låt smeten svälla en rejäl stund.

2

Använd gjutjärnspanna. Smält rejält med ister/talg i pannan och stek fläsktärningarna.

3

Häll sedan i smet så att fläsket är täckt.

4

Stek kolbullen tills du ser att den stelnat. Lossa kanterna och vänd bullen. Den ska vara ordentligt frasig i kanterna, nästan friterad, och mjuk i mitten (men smeten ska vara gräddad och fast).

Bilder

Recept

Filtrera