Krispig glutenfri lowcarb pajdeg - världens godaste

Ingredienser

Krispig! Knaprig! Chrunchy! Jaaa, tack!

Många som äter glutenfritt och lowcarb struntar i att göra paj för det blir ändå inte gott. Ha, säger jag! Gör den här och du vill sedan göra pajer hela tiden. Använd den som grund och laga alla dina favoritpajer.

Den här pajdegen på mandelmjöl och sesamfrön gör jag jämt. Den innehåller få kolhydrater,... Läs mer

45 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Moment om du vill: Skira smöret och låt kallna.
Smörj pajformen.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Tillsätt fiberhusk och salt. Mixa. Tillsätt ägget. Mixa. Tillsätt smöret. Mixa.
Tryck ut degen jämnt och tunt i springformen. Den enda lite tålamodsprövande delen i det här snabba receptet. Nagga botten med en gaffel. Sätt i kylen medan du gör fyllningen.

2

Förgrädda i 175 C i ca 5 minuter. Ibland kryper smöret upp på ytan. Vippa formen lite så smöret fördelas på botten. Det går snabbt tillbaka in i degen.

Lägg ditt val av fyllning i skalet och häll äggstanningen över*.

Grädda 30-35 min (kolla några gånger med sticka mot slutet av tiden). Täck över om det behövs. Pajdegen ska vara ganska mörk men inte bränd (se bild).

När du ska lossa pajen från springformens kant, skär först försiktigt runt om med till exempel en plastkniv eller något annat i hårdplast så du inte repar formens eventuella beläggning).

3

*Äggstanning och fyllning:

Lagom fyllning till degen är ca 4 ägg + ca 2 dl grädde (eller 1 grädde + 1 creme fraiche) + 2 dl riven ost + ett par nävar valfri fyllning (kött, fågel, grönsaker, skinka, fisk, skaldjur mm) + kryddor.

Om inte mängden äggstanning hyfsat täcker fyllningen fyller man på med lite mer grädde. Är det många toppar som sticker upp kan man riva lite ost över för att skydda ytan.

Bilder

Recept

Filtrera