Snabb majonnäs i mixer

Ingredienser

Supersnabb majonnäs på helt ägg i mixer.

Jag har bara misslyckats en gång under alla år och det var en helveteshet augustidag. Det var så... Läs mer

10 min Sås 4 port.

Gör så här

1

Låt ingredienserna få rumstemperatur.

Lägg alla ingredienser utom oljan i mixerskålen. Slå i lite av oljan och mixa. Slå i mer av oljan och mixa. Slå i resten och mixa färdigt majon till fin konsistens. Ibland har jag inte behövt använda 2,5 dl olja, ibland har jag behövt slå i lite extra. Smaka av!

Det går lika bra att göra detta med mixerstaven i ett högt smalt kärl.

2

Jag har ofta en burk majo i kylen för det används flitigt i mitt kök. Om jag inte har någon och bara behöver lite, slår jag en majonnäs snabbt för hand. Jag tar en 1/2 äggula, ca 1 tsk senap, en tsk vinäger och vispar i olja, lite i taget, tills majon har bra konsistens och inte smakar ägg. Rulla ihop en handduk till en ring att ställa skålen i medan du vispar så slipper du en skål majo fara iväg som en frisbee. Inget att leka med när en sådan kommer i självsvängning.

När du sedan kommit så här långt med en len blänkande fin hemslagen majonnäs i din skål har du första steget till hundratals goda såser, röror och dippsåser. Nu är det bara att börja leka med smaker.

Bilder

Recept

Filtrera