Svart-och-gult-röra

Ingredienser

Syrlig kräm med svart kaviar och hackad äggula - perfekt till en öl & nubbe medan man väntar på maten.

Denna lilla röra är enkel, snabb och gunga-av-stolen-god (som vi säger i vår familj). Efter att... Läs mer

30 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Hacka lök. Pressa citron och blanda med färskosten - lite i taget. Smaka av. Krämen ska vara syrlig. Salta inte (kaviar är salt).
Bred ut på ett litet fat med kant och släta till ytan. Ostkrämen ska inte bli ett för tjockt lager, ett par centimeter blir lagom.

2

Bred kaviar över ostkrämen i ett tunt lager. Tipset är att dutta hela ytan med småklickar - blir enklast att sedan få ut det jämnt. Använd en slickepott och var lätt på handen. Tryck inte för då blandas kaviar med ostkräm.

3

Hacka äggulorna på en torr skärbräda och strö till sist över dem i ett jämnt lager.

4

Låt den gärna stå till sig några timmar, framför allt är det krämen som behöver mogna. Ska den stå en längre stund (timmar), vilket går utmärkt, gör då krämen i förväg men lägg på kaviar och äggulor vid servering.

Jäkla gott på ett digestive med öl och snaps till!

Bilder

Recept

Filtrera