Tahini – gör din egen på 10 minuter

Ingredienser

Tahini – sesampasta – är perfekt smaksättare i grytor, soppor, såser, dippor, röror, dressingar o s v. Smakar underbart tillsammans med citron i t ex en dressing.Tahini smakar nötigt och passar bra till grönsaker, bröd, bulgur, couscous och andra gryn. Den kan även användas i sötsaker, desserter och bakverk.

Att ha en burk tahini i kylen är alltså perfekt eftersom det kan användas till så mycket.

Det... Läs mer

10 min Sås många

Gör så här

1

Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme i ca 5 min under omrörning. Se upp så att de inte bränns. Börjar dofta när de är klara. Låt svalna en stund.

2

Häll fröna i en mixer och mixa 1 min. Skrapa kanterna och mixa ytterligare 1 min.

3

Tillsätt oljan och salt. Mixa igen några min. Skrapa kanterna några gånger under mixningen. Mixa tills blandningen är helt flytande, ca 3-5 min totalt.

4

Tahinin håller några veckor i kylen. Har den separerat är det bara att röra runt tills det är blandat igen.

Bilder

Recept

Filtrera