Tapas med kräftor, aioli, citron och ost

Ingredienser

Förrätt med kräftstjärtar, aioli, citron, dill och en ostbit. Vi älskar goda klassiska kombos som går snabbt att göra och ser läckert ut. Varför krångla till det?

Sommarkvällarna är så underbara just nu. Vi vill grilla så ofta vi kan men också hinna äta massor... Läs mer

20 min Skaldjur 6 port.

Gör så här

1

Aioli: Låt ingredienserna få rumstemperatur. Lägg äggulor och vinäger i ett kärl. Tillsätt oljan i några omgångar och mixa ihop. Smaka av med några saltkorn. Hacka eller riv vitlöken och rör i. Pigga upp aiolin med lite citronpeppar och citronsaft vid servering. 

Låt stå kallt och mogna medan du gör resten. Du kan såklart göra din aioli för hand. Vispa äggula med vinäger. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaka av som ovan.

2

Rensa kräftorna eller låt rinna av om du köpt kräftstjärtar.

3

Skär baguetteskivor. Bred smör på.

4

Skär osten i kuber. Skär små citronskivor. Lägg kräftstjärtarna på brödskivorna. Dekorera med citronskiva och en dillkvist. Servera tillsammans med aiolin och osten.

Bilder

Recept

Filtrera