Jag älskar tekniska prylar medan jag kan gå in i en Chanelbutik och komma ut utan att ha köpt något. Det brukar inte gå lika bra när jag varit inne i en köksbutik.
När jag började arbeta med min ena kokbok gav jag mig ut och köpte en fritös och en glassmaskin.... Läs mer
Hacka 150g av chokladen i en matberedare, var försiktig med att inte köra det för länge då chokladen kommer att smälta och då fastna i botten.
Blanda mjölk, vispgrädde och den hackade chokladen i en kastrull. Värm blandningen i 5-8 minuter på medium värme.
Vispa äggulor, socker och vaniljpulver i en skål tills det blir ljusgult. När chokladen smält och gräddblandningen precis börjat bubbla sänker du värmen till låg och blandar några matskedar av den varma chokladmixen i äggblandningen. Tillsätt äggblandningen gradvis till gräddblandningen under ständig omrörning, så att äggen inte skär sig.
Efter två minuter så tillsätts likören. Låt det värmas upp igen och rör om i ytterligare två minuter. När såsen har tjocknat något så kyl ned den helt, antingen över natten i ett kylskåp eller i ett isvattenbad i 30 minuter.
Häll sedan den kalla massan i din glassmaskin. Följ instruktionerna för din maskin.
När glassen är klar, ta ur den och lägg i frysen i 2 timmar eller längre. Efter cirka en halvtimme i frysen, ta ut glassen och blanda i resterande chokladbitar. Ställ sedan in den igen i frysen och servera den när den är klar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!