Stefanos ugnsbakade potatis

Ingredienser

Det här receptet är så lätt att göra att jag funderade på att inte ens ha med det i min kokbok. Balsamicovinäger och socker tillsammans med salt och en nypa cayennepeppar ger potatisarna en sötsalt smak som blir riktigt gott. Var försiktig med sockret, bara en nypa. Det är för övrigt ett trick jag brukar använda för att runda av smaker där det behövs.

Min charmiga vän Stefano som flyttade till USA från Italien älskar italiensk mat. Singel och hungrig... Läs mer

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Lägg potatisarna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sjud i cirka 25-30 min. Slå av vattnet.
Så snart de svalnat lite, dela dem i bitar (halvera eller kvarta beroende på storlek) och lägg dem i ett lager i en ugnsform eller på en ugnsplåt.

2

Värm ugnen till 225°C.

3

Blanda olja, rosmarin, socker, balsamico och cayenne i en skål och vispa ihop.

4

Häll blandningen över potatisarna. Vänd försiktigt runt så att alla sidor blir täckta av dressingen. Strö över havssaltet.

5

Ugnsbaka potaisen i ca 20 minuter tills ytan fått fin, mörk färg och kanterna är krispiga.

Bilder

Recept

Filtrera