Beer can chicken

Ingredienser

Kyckling på ölburk! Det är alltid roligt att hitta nya sätt att grilla på. Den här kycklingen blir fantastiskt saftig och smakrik.

90 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Ta fram kycklingen i rumstemperatur och drick upp hälften av ölen. Stick hål i ölburken på sidorna (ovanför ölen). Tryck ner örtkvistarna i burken.

2

Smält smöret. Pressa citronhalvan. Blanda smör och nästan all citronsaft med oljan och gnid sedan in kycklingen. Salta och peppra rikligt både utanpå och inuti kycklingen.

3

Krossa vitlöksklyftorna. Häll det som är kvar av citronsaften i kycklingen och pilla in vitlökskrosset och chilifrukten.

4

Trä kycklingen över burken och grilla den stående i klotgrill eller i annan typ av grill med lock i cirka 1 timme. Grillkolen ska ligga på sidorna i grillen, så att kycklingen grillas indirekt. Ställ en droppform under så att du kan ta vara på köttsaften. Kycklingen är klar när köttsaften i lårets tjockaste del är ljus och inte röd.

5

Lyft bort kycklingen från grillen och låt den stå i 10 minuter under folie så att den håller värmen.

6

Ta vara på köttsaften och koka ihop den med crème fraichen. Smaka eventuellt av med peppar och salt.

7

Ta bort burken från kycklingen och servera kycklingen med grillade grönsaker, till exempel gul lök och morötter.

Bilder

Recept

Filtrera