Helstekt kyckling med dragonsås

Ingredienser

Den bästa kycklingen är den som går och pickar på ladugårdsbacken och som du nackar, fyller med vitlök, dragon och citron och långsamt rostar i ugnen.

120 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Kycklingen: Värm ugnen till 175°.
Skala och skär löken och vitlöken i bitar. Skär bort skalet på citronen och skär den i bitar.
Fyll kycklingen med lök, vitlök och citron samt dragonkvistarna. Salta och peppra kycklingen runtom och lägg den i en ugnssäker form.

2

Rör ner sojan i buljongen och häll lite av den i formen. Sätt in formen mitt i ugnen och stek kycklingen i 1 ¼–1 ½ timme. Ös den ofta med buljongen och tillsätt mer efter hand. Höj värmen till 250° mot slutet så att kycklingen får fin färg.

3

Dragonsås: Häll skyn från kycklingen, dragon och vispgrädde i en kastrull och koka ihop tills cirka hälften återstår och såsen har lagom konsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

4

Stekt potatis: Skär potatisen i bitar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Tillsätt potatisen, strö över ströbrödet, salta och peppra och stek potatisen gyllenbrun. Skaka pannan ofta.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i haricots vertsen. Koka dem mjuka, cirka 5 minuter, och häll sedan bort vattnet. Lägg i en smörklick, rör runt och salta.

Servera kycklingen med sås, potatis och haricots verts.

Bilder

Recept

Filtrera