Janssons frestelse

Ingredienser

Receptet på min goda krämiga Janssons frestelse. En klassiker på julbordet!

Det är en konst att göra en god Jansson. Tre regler: den ska inte vara rinnig utan krämig, man... Läs mer

120 min Fisk 8 port.

Gör så här

1

Börja med att värma ugnen till 200°C.

2

Skala potatisen och skär den i strimlor. Skiva sedan löken tunt.

3

Stek den skivade löken mjuk i smör på låg värme.

4

Smörj en ugnsform och börja med att varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet från en av burkarna). Avsluta varvningen med potatis på toppen.

5

Koka upp grädden blandad med mjölken. Häll gräddmjölken och ansjovisspadet över ugnsformen.

6

Strö över ströbrödet och klicka på smör.

7

Grädda Janssons frestelsen i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Lägg på aluminiumfolie om den får för mycket färg.

Bilder

Recept

Filtrera