Kryddiga revbensspjäll

Ingredienser

De här revbensspjällen marineras och kryddas sedan med Tullgarnsrubb. Något av det godaste jag vet är när köttet på spjällen bara släpper från benen och smälter i munnen.

Revbensspjäll måste pysslas om. In med skeden och ös med spadet, gång på gång. Pensla. Vänd... Läs mer

120 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Dag 1: Skär spjället i portionsbitar. Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull. Värm upp under omrörning och se till så att sockret smälter och har löst sig helt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt kallna.
Lägg spjällen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen i ett dygn.

2

Dag 2: Värm ugnen till 175 grader.
Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel. Finhacka rosmarinen. Smula piri pirin. Blanda alltsammans med grillkryddan.

3

Ta ut spjällen ur plastpåsen och låt dem rinna av. Spara marinaden.

4

Gnid in spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan upp i en långpanna. Ställ in dem i ugnen och ugnsstek i 1–1 ½ timme. Pensla på marinaden då och då, ös spad över spjällen och vänd på dem. Köttet ska bli knaprigt.
Servera med äppelmos.

Bilder

Recept

Filtrera