De här revbensspjällen marineras och kryddas sedan med Tullgarnsrubb. Något av det godaste jag vet är när köttet på spjällen bara släpper från benen och smälter i munnen.
Revbensspjäll måste pysslas om. In med skeden och ös med spadet, gång på gång. Pensla. Vänd... Läs mer
Dag 1: Skär spjället i portionsbitar. Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull. Värm upp under omrörning och se till så att sockret smälter och har löst sig helt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt kallna.
Lägg spjällen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen i ett dygn.
Dag 2: Värm ugnen till 175 grader.
Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel. Finhacka rosmarinen. Smula piri pirin. Blanda alltsammans med grillkryddan.
Ta ut spjällen ur plastpåsen och låt dem rinna av. Spara marinaden.
Gnid in spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan upp i en långpanna. Ställ in dem i ugnen och ugnsstek i 1–1 ½ timme. Pensla på marinaden då och då, ös spad över spjällen och vänd på dem. Köttet ska bli knaprigt.
Servera med äppelmos.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!