Lammsmäcka med klyftpotatis

Ingredienser

Lammfärsen är så mjuk och trevlig. Jag säger det för att de flesta, även jag, oftast äter och talar om steken och kotletterna. 

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 250°.
Börja med klyftpotatisen. Skölj och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor och lägg dem i en långpanna. Häll över smör eller olivolja, salt, peppar och eventuellt färska örter. Vänd runt så att all potatis får fett och kryddor på sig.
Stek mitt i ugnen i 20–25 minuter tills potatisklyftorna fått fin färg och är mjuka. Vänd runt några gånger.

2

Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen och resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig smet. Forma åtta till tolv biffar av färsen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lammsmäckorna på medelvärme i 3–5 minuter på varje sida.

3

Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i haricots vertsen och låt koka i cirka 5 minuter, häll sedan bort vattnet. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull och vänd ner haricots vertsen. Rör runt och salta.

4

Servera lammsmäckorn med klyftpotatisen och kokta haricots verts. 

Bilder

Recept

Filtrera