Lasagne al forno

Ingredienser

En perfekt Lasagne Bolognese!

Det är noga med att bolognesen har djup och smak. Béchamelen får inte vara för tunn och inte för... Läs mer

90 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Tärna sidfläsket fint, putsa och skiva champinjonerna fint. Skala och finhacka lök och vitlök samt skala och tärna morötterna fint.

2

Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Lägg över den i en stekgryta. Fräs sidfläsk, champinjoner, lök, vitlök och morötter i olivolja. Rör ner tomatpurén.

3

Blanda allt med färsen i grytan. Tillsätt passerade tomater, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 30 minuter under lock. Rör om några gånger under tiden.

4

Sätt ugnen på 200°.

Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull, pudra över vetemjölet och vispa slätt. Späd med hälften av gräddmjölken under vispning och vispa såsen slät. Vispa ner resten av gräddmjölken och låt sjuda i 5–10 minuter under vispning. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

5

Häll ett lager béchamelsås i botten av en lite djupare ugnsform. Täck med lasagneplattor, ett lager béchamelsås, lite riven ost och ett lager köttfärssås. Varva därefter lager på samma sätt tills plattorna tar slut. Avsluta det översta lagret med köttfärssås, béchamelsås och riven ost.

Sätt in formen mitt i ugnen och grädda lasagnen i cirka 30 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera