Laxpudding

Ingredienser

Laxpudding är precis som lasagne förrädisk. Den ser oskyldig ut och verkar enkel att laga men den är i själva verket svår att få perfekt. Lägg på ett ark aluminiumfolie när du gräddar puddingen och ta bort det 10 minuter innan du tar ut den ur ugnen.

75 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200°.

2

Skär laxen i tunna skivor. Skär potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Skala och skiva löken.

3

Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.

4

Vispa samman äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Lägg på aluminiumfolie.

5

Grädda laxpuddingen i cirka 45 minuter mitt i ugnen. Ta bort aluminiumfolien efter 25–30 minuter och grädda vidare i 10–15 minuter. Då håller sig potatisen i det översta lagret fin och blir inte så där torr, seg och tråkig.

6

Smält smöret utan att det tar färg och servera det till laxpuddingen. Garnera med dill och citron.

Bilder

Recept

Filtrera