Morbergs Bouillabaisse

Ingredienser

En mustig soppa på fisk och skaldjur!

Serveras med saffransaioli.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Börja med att göra saffransaiolin: Rör ihop äggulan med pressad vitlök, saffran, senap och vinäger. Tillsätt oljan försiktigt i en stril stråle, rör om hela tiden så att aiolin inte skär sig. Aiolin är färdig när den har samma konsistens som en majonnäs.

2

Smaka av aiolin med salt och peppar. Ställ den i kylskåpet tills soppan är klar.

3

Hacka löken, skiva purjolöken och morötterna samt strimla fänkålen fint. Ta bort kärnorna i paprikan och skär i 2 cm stora bitar. Fräs grönsakerna i lite matolja försiktigt så de inte får färg.

4

Häll över fiskbuljongen tillsammans med de krossade tomaterna och timjan. Låt det koka upp försiktigt i 14 minuter, tillsätt därefter den skurna fisken och låt det koka i någon minut. Sen så tillsätts räkor och musslor, smaka av med salt och peppar!

5

Värm soppan försiktigt efter du har lagt i skaldjuren, det får inte koka då skaldjuren lätt blir sega då.

6

Garnera med en persiljekvist och servera soppan med den färdiga saffransaiolin och varmt bröd.

7

Det går även att använda torrt vin istället för vatten för en mustigare bouillabaisse.

Bilder

Recept

Filtrera