En ny svensk julklassiker! Det är både själva innehållet i salladen och dressingen som gör den så god. När apelsin möter hackade valnötter, ädelost, fransk senap, honung, äppercidervinäger och krispig bacon händer det något.
Skölj salladsbladen och purjolöken. Skala moroten. Skala och skiva löken.
Skär purjolöken, moroten och selleristjälken i tunna strimlor (julienne). Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen.
Rosta valnötskärnorna i en het, torr stekpanna och hacka dem.
Blanda alla grönsakerna med frukten och nötterna. Smula ner grönmögelosten.
Mixa alla ingredienser till dressingen.
Knaperstek baconet i torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
Vänd ner dressingen i salladen strax före servering och toppa med det nystekta baconet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!