Pers julsallad

Ingredienser

En ny svensk julklassiker! Det är både själva innehållet i salladen och dressingen som gör den så god. När apelsin möter hackade valnötter, ädelost, fransk senap, honung, äppercidervinäger och krispig bacon händer det något.

45 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Skölj salladsbladen och purjolöken. Skala moroten. Skala och skiva löken.

2

Skär purjolöken, moroten och selleristjälken i tunna strimlor (julienne). Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen.

3

Rosta valnötskärnorna i en het, torr stekpanna och hacka dem.

4

Blanda alla grönsakerna med frukten och nötterna. Smula ner grönmögelosten.

5

Mixa alla ingredienser till dressingen.

6

Knaperstek baconet i torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.

7

Vänd ner dressingen i salladen strax före servering och toppa med det nystekta baconet.

Bilder

Recept

Filtrera