Sjömansbiff låter som typiskt grabbkäk men är i själva verket en finstämd rätt med väl avvägda smaker. Tänk på att använda en snäll öl som inte har för stor och dominerande beska.
Dryckestips:
LJUS LAGER
Det enklaste är förstås att dricka samma öl som du använt... Läs mer
Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen.
Skala potatisen och löken. Skär potatisen i tjocka skivor och löken i tunna skivor.
Bryn löken i lite av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn sedan köttskivorna på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.
Häll öl och buljong i stekpannan. Koka upp och vispa ur pannan, sila skyn.
Varva kött, potatis och lök i en stekgryta. Underst och överst ska det vara potatis. Häll på vätskan, tillsätt lagerbladen och lägg på lock. Låt koka på svag värme i 40–60 minuter tills köttet är riktigt mört.
Garnera med persilja och servera med saltgurka.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!