Sjömansbiff

Ingredienser

Sjömansbiff låter som typiskt grabbkäk men är i själva verket en finstämd rätt med väl avvägda smaker. Tänk på att använda en snäll öl som inte har för stor och dominerande beska.

Dryckestips:

LJUS LAGER
Det enklaste är förstås att dricka samma öl som du använt... Läs mer

140 min Kött 2 port.

Gör så här

1

Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen.

2

Skala potatisen och löken. Skär potatisen i tjocka skivor och löken i tunna skivor.

3

Bryn löken i lite av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn sedan köttskivorna på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.

 

4

Häll öl och buljong i stekpannan. Koka upp och vispa ur pannan, sila skyn.

5

Varva kött, potatis och lök i en stekgryta. Underst och överst ska det vara potatis. Häll på vätskan, tillsätt lagerbladen och lägg på lock. Låt koka på svag värme i 40–60 minuter tills köttet är riktigt mört.

6

Garnera med persilja och servera med saltgurka.

Bilder

Recept

Filtrera