Torskrygg med jordärtskockspuré

Ingredienser

Nordens vita fisk. Rimma den lätt och låt den vitna i en het fond. Det handlar inte om antalet minuter som anges i receptet. Det handlar om dig.

60 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Strö lite salt på fisken och låt den stå och dra en stund.

2

Skala potatisarna och jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten med några droppar citronsaft så att skockorna inte mörknar. Häll bort vattnet, mixa med stavmixer och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

3

Skala och skär löken i mindre bitar.

4

Koka en fond av löken, lagerbladet, vatten, vin, salt och peppar. Låt koka i 5–10 minuter.

5

Rensa och dela eventuellt kantarellerna och stek dem i smör under tiden. Salta och peppra och ställ åt sidan så länge.

6

Koka upp fonden, lägg ner fisken och stäng av värmen. Låt fisken ligga i fonden i 5–10 minuter, eller tills den har vitnat.

7

Ta upp fisken och servera den direkt med jordärtskockspurén, kantareller, brynt smör och citronklyftor.

Bilder

Recept

Filtrera