Nordens vita fisk. Rimma den lätt och låt den vitna i en het fond. Det handlar inte om antalet minuter som anges i receptet. Det handlar om dig.
Strö lite salt på fisken och låt den stå och dra en stund.
Skala potatisarna och jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten med några droppar citronsaft så att skockorna inte mörknar. Häll bort vattnet, mixa med stavmixer och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär löken i mindre bitar.
Koka en fond av löken, lagerbladet, vatten, vin, salt och peppar. Låt koka i 5–10 minuter.
Rensa och dela eventuellt kantarellerna och stek dem i smör under tiden. Salta och peppra och ställ åt sidan så länge.
Koka upp fonden, lägg ner fisken och stäng av värmen. Låt fisken ligga i fonden i 5–10 minuter, eller tills den har vitnat.
Ta upp fisken och servera den direkt med jordärtskockspurén, kantareller, brynt smör och citronklyftor.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!