Yakiniku med ris

Ingredienser

Vitkålssallad med lite mirin är gott till yakiniku. Köp kvalitetsris i specialbutik, tvätta riset noga och investera i en riskokare.

Serveras med fördel med kokt jasminris och en sallad på finriven rättika, vitkål eller isbergssallad... Läs mer

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Ta fram köttet och låt det halvtina.

2

Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.

3

Skär köttet i mycket tunna skivor och blanda det väl med marinaden. Ställ i kylen ett par timmar. 

4

Skölj och skiva purjolöken, strimla paprikan. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och fräs purjolöken och paprikan.

5

Ta upp köttet ur marinaden, låt det eventuellt rinna av och lägg sedan ner det i stekpannan. Bryn på hög värme i cirka 5 minuter under omrörning, eller tills köttet är klart. Strö över sesamfrön.

6

Servera med kokt jasminris och en sallad på finriven rättika, vitkål och isbergssallad och japansk risvinäger. 

Bilder

Recept

Filtrera