Vill ni baka en ljuvligt god cheesecake, då har ni svaret nedan!
Pajbotten - Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen till fina smulor i en matberedare.
Tillsätt sockret och mixa ihop. Smält smöret och tillsätt det.
Blanda ordentligt och fördela sedan blandningen jämnt på botten av en springform, ca 22 cm i diameter.
Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecakefyllning - Sätt ugnen på 160 grader. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning.
Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Häll i fyllningen i formen. Strö blåbär ovanpå.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter. Stäng av ugnen, och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt ute innan den får stå i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten, så att den stelnar och krämar till sig ordentligt.
Varma blåbär: Värm blåbär tillsammans med citronsaft, strösocker och lite vatten i en kastrull.
Låt sjuda på mellanvärme i 5-10 minuter tills du ser att blåbären börjar bli mjuka.
Servera varma till en bit cheesecake.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!