Blåbärscheesecake

Ingredienser

Vill ni baka en ljuvligt god cheesecake, då har ni svaret nedan!

100 min Dessert 12 port.

Gör så här

1

Pajbotten - Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen till fina smulor i en matberedare.

2

Tillsätt sockret och mixa ihop. Smält smöret och tillsätt det.

3

Blanda ordentligt och fördela sedan blandningen jämnt på botten av en springform, ca 22 cm i diameter.

4

Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Låt svalna helt.

5

Cheesecakefyllning - Sätt ugnen på 160 grader. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning.

6

Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Häll i fyllningen i formen. Strö blåbär ovanpå.

7

Grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter. Stäng av ugnen, och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.

8

Ta ut och låt svalna helt ute innan den får stå i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten, så att den stelnar och krämar till sig ordentligt.

9

Varma blåbär: Värm blåbär tillsammans med citronsaft, strösocker och lite vatten i en kastrull.

10

 Låt sjuda på mellanvärme i 5-10 minuter tills du ser att blåbären börjar bli mjuka.

11

Servera varma till en bit cheesecake.

Bilder

Recept

Filtrera