Om moussen är för lös när du ska lägga ihop tårtan är det bara att låta den stå och stelna en stund i kylen.
Tårtbottnar
Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsfunktion.
Smöra och mjöla kanterna på 3 springformar, 22 cm i diameter. Täck bottnarna med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ner vattnet.
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt dem svalna helt och ta sedan ut dem ur formarna.
Chokladsmörkräm
Vispa smör och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
Vispa äggvitor, socker och salt för hand i ett vattenbad tills sockret har lösts upp. Ta bort från värmen och fortsätt att vispa, nu med elvisp, tills marängen är kall. Vispa ner smöret och chokladen i omgångar. Låt stå i rumstemperatur.
Mörk chokladmousse
Vispa 1 ½ deciliter grädde och ställ in den i kylen.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 ½ deciliter grädde och häll den i bunken. Låt stå lite och blanda sedan med slickepott ihop till en slät tryffel. Låt stå i rumstemperatur.
Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp socker och vatten och vispa med elvisp på maxhastighet genast ner sockerlagen i en tunn stråle i äggulorna. Vänd ner tryffeln och därefter grädden.
Spritsa en cirka 1 cm bred kant smörkräm längs kanten på vardera botten och bred ut moussen innanför.
Lägg ihop bottnarna och täck hela tårtan med smörkräm.
Dekorera med spritsad smörkräm och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!