Citronmousse

Ingredienser

En frisk och syrlig dessert som avrundar påskbuffén perfekt. 

90 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Tvätta citronerna och riv skalet, var försiktig med att inte få med något vitt från skalet då moussen lätt kan bli besk.

2

Pressa citronjuicen.

3

Blanda äggulor, socker, vatten, citronsaft, citronskal i en bunke.

4

Koka upp vatten i en kastrull och ställ sedan bunken i det kokande vattnet.

5

Vispa blandningen till den tjocknar men inte kokar. Låt sedan blandningen svalna. 

6

Vispa grädden fast.

7

Rör ihop en stor klick av grädden i citronkrämen.

8

Vänd ner resten av grädden.

9

Lägg upp i portionsglas och låt moussen vila i kylskåp en timme.

10

Dekorera gärna med färska bär vid servering.  

Bilder

Recept

Filtrera