Pestopasta med cocktailtomater

Ingredienser

En härligt grön pasta som du svänger ihop på max 20 minuter. Den perfekta vardagsrätten!

20 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Börja med att koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Under tiden den kokar gör du peston.

2

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Mixa sedan nötter, basilika, vitlök och parmesan i en mixer eller med en stavmixer (Spara lite av osten till servering). Tillsätt olivoljan i en jämnståle tills du får önskad konsistens. 
Smaka sedan av med salt och peppar.

3

Häll av vattnet från pastan och häll sedan tillbaka i kastrullen. 
Häll ned peston och rör runt. 
Dela tomaterna på mitten och blanda försiktigt ned i pastan precis innan servering.

4

Vid serveringen börjar du med att lägga lite sallad i botten på varje tallrik, häll på pastan och toppa med parmesan och svartpeppar. 

Bilder

Recept

Filtrera