Toum - libanesisk vitlökskräm

Ingredienser

Toum - kungen av alla såser i det libanesiska köket. Zeinas Kitchen bjuder oss på denna lena vitlökssås. 

Zeina gästar oss igen, nu med sin fantastiska kycklingshawarma. När man äter schawarma har man... Läs mer

15 min Sås 4 port.

Gör så här

1

Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Lägg i en skål tillsammans med citron och äggvitorna. Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min.

2

Sen droppar du i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig.
Krydda sedan med salt och ställ i kylen en stund innan servering, gärna 1 timme. Håller sig i kylen i upp till 3-4 dagar. Servera med grillat!

Bilder

Recept

Filtrera