Även Nutella har en egen dag! Det är lätt att göra sin egen choklad- & hasselnötskräm, det här är en lite nyttigare variant sötad med agavesirap.
Krämen kan användas till mycket. Den smakar gott på en bit rostat bröd eller en nygräddad croissant.... Läs mer
Värm ugnen till 175 grader. Häll ut nötterna på en plåt och rosta i den varma ugnen ca 10 minuter tills skalet börjar spricka upp.
Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga mellan händerna så att det mesta av skalet lossnar.
Mixa nötterna i en matberedare eller blender tills det blir ett nötsmör. Det tar några minuter, skrapa ner runt kanten emellanåt. Smöret måste inte bli helt slätt utan lite bitar får gärna vara kvar. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop till en kräm. Tillsätt eventuellt lite mer olja om du vill ha en lösare konsistens.
Häll upp i en burk med tätslutande lock. Krämen klarar sig minst en vecka i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!