Mäktig och god chokladkaka med smak av mint - helt utan mjöl och dessutom gi-vänlig.
Använd mörk choklad av god kvalitet, helst 70 %. Det går förstås bra att använda mörk choklad... Läs mer
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält försiktigt smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt smälta på låg värme.
Vispa ägg och björksocker riktigt fluffigt, med elvisp eller i maskin.
Häll chokladblandningen i äggvispet och blanda väl, använd gärna slickepott. Tillsätt vaniljpulver och salt. Häll smeten i en springform, 20-24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan ca 10 minuter. Smeten ska bara stanna till, kakan kommer vara lös i mitten men stelnar sedan i kylskåp.
Pudra kakan med florsocker och garnera med färsk mynta. Servera den väl kyld med lättvispad grädde.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!