Mintchokladkaka - glutenfri

Ingredienser

Mäktig och god chokladkaka med smak av mint - helt utan mjöl och dessutom gi-vänlig.

Använd mörk choklad av god kvalitet, helst 70 %. Det går förstås bra att använda mörk choklad... Läs mer

20 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält försiktigt smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt smälta på låg värme.

3

Vispa ägg och björksocker riktigt fluffigt, med elvisp eller i maskin.

4

Häll chokladblandningen i äggvispet och blanda väl, använd gärna slickepott. Tillsätt vaniljpulver och salt. Häll smeten i en springform, 20-24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten.

5

Grädda kakan ca 10 minuter. Smeten ska bara stanna till, kakan kommer vara lös i mitten men stelnar sedan i kylskåp.

6

Pudra kakan med florsocker och garnera med färsk mynta. Servera den väl kyld med lättvispad grädde.

Bilder

Recept

Filtrera